Spēles atskats

“VEF Rīga” paraksta ilgtermiņa līgumu ar saspēles vadītāju Tomasu Latiševu

Vienpadsmitkārtējā Latvijas čempionvienība “VEF Rīga” parakstījusi ilgtermiņa līgumu ar 2009. gadā dzimušo “Basketbola Klase” audzēkni Tomasu Latiševu (2009., 175 cm).

15 gadus vecais saspēles vadītājs Latiševs šajā sezonā spēlēs “RSU/VEF Rīga” sastāvā NBL, kā arī LJBL “Basketbola Klase” sastāvā. Pirmā fārmkluba “RSU/VEF Rīga” sezonas spēle jau 9. oktobrī plkst. 19.30 Salaspilī.

Iepriekšejā sezonā U16 vecuma grupā Latiševs vidēji spēlē guva 24,9 punktus, izcīnīja 4,3 atlēkušās bumbas un atdeva 5,8 rezultatīvas piespēles, savukārt divās nospēlētajās spēlēs U15 vecuma grupā Latiševs izcēlās ar vidēji spēlē gūtiem 39,5 punktiem.

Šajā vasarā Latiševs bija Latvijas U16 izlases kandidātu sarakstā kopā ar gadu vecākiem jaunajiem basketbolistiem. Četrās pārbaudes spēlēs Tomasam vidēji spēlē 9,8 gūti punkti un 2,5 rezultatīvas piespēles.

“VEF Rīga” prezidents Gatis Jahovičs: “Tomass ir viens no talatīgākajiem jaunajiem latviešu saspēles vadītājiem, kas sevi pierādījis jau visu vecumu LJBL komandās, šosezon dosim iespēju pierādīt un pilnveidot savas prasmes NBL līmenī mūsu fārmklubā “RSU/VEF Rīga”. Ceram uz pakāpenisku progresu un attīstību, lai jau drīzumā Tomasu redzētu arī “VEF Rīga” sastāvā. Man ir liels prieks, ka izveidojusies lieliska sadarbība ar “Basketbola Klasi”. Pirmajā Basketbola Čempionu līgas mājas spēlē ar 500 eiro stipendijām apbalvojām labākos sporta skolas audzēkņus mācībās aizvadītajā mācību gadā. Tomasa Latiševa piesaiste komandai ir nākamais solis sekmīgas sadarbības turpinājumam.”